Sander Sølvberg

Hei Sander! Hvor gammel er du, hvor bor du og hvor lenge har du kjørt?

Jeg er 17 år, bor i Spydeberg, og har kjørt cross 11 år nå

Hvor kjører du mest?

Jeg trener mest på østlandet, men også i Sverige

Hvor ofte trener du?

Jeg trener 3-4 ganger i uka fysisk, styrke, sykkel, tredemølle, rulleski, jogging, syreøkter etc. Så trener jeg cross om vinteren i helger, og resten av året ca 3-4 ganger i uka. Om det er løp i helger, trener jeg cross 1-2 ganger i uka.

Hvilke baner liker du best å kjøre?

Jeg liker flere baner, men Nor Odal, Bøverlund og Haslemoen er nok favorittene

Hvordan sykkel kjører du?

Jeg har nå 2 sykler, Yamaha YZ 125, og Yamaha 250F. I år er siste året mitt i 125 klassen, så det er YZ125 jeg kommer til å kjøre på løp i år.

Du gjorde det bra i Sotenäs nå i påsken, fortell oss litt om det.

Påskeracet er det første løpet i sesongen, og jeg har kjørt det i 3-4 år nå. I år hadde jeg beste tiden på trening, og 1 heat vant jeg, og kom på andre plass i 2. heat. Jeg måtte jobbe hardt, for det var kun få tiendel sekunder mellom oss. Ifjor kom jeg på 7 plass, og det var veldig artig å vinne iår 🙂

Hva er planene for resten av sesongen?

Jeg kommer til å starte i NorgesCup, 2 NM løp, MX Shakedown, breddeløp i Sverige, og selvfølgelig Gultvedt GP. Skal selvfølgelig trene mye, og skal på diverse treningsamlinger.

Fremtidplaner, involverer det cross?

Nå som jeg har begynt på videregående, så må jeg nok prioritere det først, det blir 3 år på Tomb Videregående, Naturbruklinje / Friluftliv som fordypning. Skulle gjerne ha kjørt cross hele tiden, men det er viktig med en utdannelse også. Så jeg kjører så mye jeg kan i fritiden og helger

Hvorfor kjører du cross?

Cross har vært en stor del av livet mitt i snart 11 år, og jeg kunne ikke ha vært foruten. Det gir meg mestringsfølelse, gir meg masse overskudd og energi, og jeg blir veldig glad. Crossmiljøet er positivt, med masse hyggelige mennesker, og du er mye sammen med familien din.

Takk, noen avsluttende ord?

Ønsker å takke alle som har støtta meg i disse åra, og lagt til rette for at jeg kan kjøre cross,spesielt stefaren min Geir og mamma , bestefar, Essen Bil, ENI, og Dunlop.